Mobiliteit1 apr '16 15:56

'We kunnen België niet in, maar we gaan België wel in'

Auteur: Thijs Baas

De invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens in België verloopt chaotisch. Waalse vrachtwagenchauffeurs blokkeren wegen, zelfs een snelweg van Brussel naar Luxemburg.

Foto: ANP
Foto: ANP

Aan de Belgisch-Nederlandse grens moeten chauffeurs soms uren wachten voor ze een kastje kunnen kopen dat de kilometers bijhoudt en de tol betaalt. En áls het kastje dan in de vrachtwagen is ingebouwd, dan zijn er technische problemen, ondervindt ook Renee Reijers van TLN. Een jaar was kennelijk niet genoeg voor de Belgen om alles in gereedheid te brengen voor de kilometerheffing. "We zeggen al heel lang dat het niet voor elkaar gaat komen. Stel de invoering uit óf stel de handhaving uit."

 

Woensdag ingebouwd, vrijdag nog niet gereed, dat is ook het verhaal van Bas den Dekker van De Hart Transport. Hij laat zich niet tegenhouden door een boete van 1.000 euro, want zijn klanten zijn nou eenmaal gewend dat hij levert, onder alle omstandigheden. "Wij kunnen nu ook geen kastje uit de muur halen, omdat 'ie gekoppeld is aan het kenteken. Als wij een kas uit de muur halen, kunnen wij hem er niet in plaatsen. We gaan zo even proberen om ze te ontkoppelen en weer terug te koppelen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen