Mobiliteit29 jan '15 13:58Aangepast op 30 jan '15 14:51

Hybride auto's minder vaak verkocht

Auteur: BNR Webredactie

Afgelopen jaar daalde de verkoop van hybride auto’s met 38 procent. Zo’n zestien duizend half elektrische auto’s werden minder verkocht.

Dat heeft vooral te maken met de bijtelling, aldus Clem Dickmann, marktanalist en directeur van Aumacon. Daarnaast is het aanbod van de hybride auto’s beperkt.

Hij zegt op BNR: “Echte grote fabrikanten houden zich daar niet mee bezig, wat overigens dit jaar wel gaat veranderen. Met name Volkswagen en Ford komen met hybride auto’s, waardoor het aanbod wel weer gaat verbeteren.”

Of dat de verkoop van de half elektrische auto’s gaat stimuleren, dat zou volgens Dickmann kunnen.

 

Volledig elektrische auto’s
De opkomst van volledig elektrische auto’s heeft volgens Dickmann niets te maken met het feit dat de verkoop van half elektrische auto’s gedaald is. “Vol elektrische auto’s worden nog maar sporadisch verkocht. Vorig jaar zo’n 3000, dit jaar zo’n 2600. Het fiscaal verschil is te gering, ook is er vaak het bezwaar dat die auto’s vaak een kleine actieradius hebben. Veel mensen hebben daar wat angst voor. Eigenlijk is alleen de Tesla Model S een belangrijke elektrische auto. De rest stelt nog niet veel voor.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen