Mobiliteit21 sep '15 10:47

'3D-kaarten TomTom eind 2016 in Nederland'

Auteur: Thijs Baas

Eind 2016 komt TomTom met een 3D-kaart van Nederland die op termijn ook geschikt is voor zelfrijdende auto's. Die kaart is er nu voor de Duitse markt, maar die is nog niet 100 procent accuraat, zegt Harold Goddijn, bestuursvoorzitter TomTom.

Foto: Flickr
Foto: Flickr

Tegelijk met Nederland zal TomTom een kaart op de markt brengen voor West-Europa en Noord-Amerika, zij het alleen voor de grote, doorgaande wegen en verbindingswegen. "Je krijgt daarmee meer informatie waarmee je de guidence - de begeleiding - kunt verbeteren. We kunnen zeggen naar welke baan je moet en dat maakt de hele navigatie op zich al een stuk beter dan wat we vandaag de dag kunnen doen."
 


 


Door die 3D-kaarten neemt ook de veiligheid enorm toe, doordat het bewustzijn van de situatie op de weg veel beter is, zegt Goddijn. "Het wordt minder overweldigend, simpeler met minder informatie, maar wel veel nauwkeuriger informatie. En dat zal bijdragen aan verdere verlaging van de stresslevels. We denken dat we met die 3D-kaart een stap kunnen zetten om het weer beter, veiliger en duidelijker te maken."

Gerelateerde artikelen