Mobiliteit17 jul '14 08:05

Europese automarkt groeit verder

Auteur: BNR Webredactie

De verkoop van nieuwe auto's in Europa is in juni voor de tiende maand op rij toegenomen, met 4,5 procent op jaarbasis. De verkoop in absolute getallen was echter de op één na laagste voor de maand juni sinds het begin van de metingen in 2003, zo maakte brancheorganisatie ACEA donderdag bekend.

In totaal werden er 1.189.143 auto's verkocht. Roemenië spande de kroon met een stijging van circa 75 procent. Griekenland volgde met een toename van de verkopen met 41 procent. In Nederland werden 5,9 procent minder nieuwe auto's gekocht. In een aantal andere landen namen de verkopen ook af, zoals in Oostenrijk, België en Slovenië.

Duitsland
Duitsland bleef de grootste automarkt in Europa. Daar gingen in juni 277.614 nieuwe auto's van de hand. Dat is echter een afname van bijna 2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Volgens ACEA werden in de eerste 6 maanden van dit jaar in Europa ruim 6,6 miljoen auto's verkocht, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van de eerste 6 maanden in 2013. In Nederland was in deze periode overigens sprake van een daling van de verkopen met 5,4 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen