Mobiliteit21 sep '15 08:04Aangepast op 22 sep '15 00:12

Kamer eist inzage in stukken ProRail

Auteur: Thijs Baas

De Kamer eist meer stukken van staatssecretaris Mansveld over ProRail. Dit weekend lekte via de Telegraaf uit dat er gefraudeerd is met cijfers bij de spoorbeheerder. De oppositie wil opheldering van Mansveld.

Foto: ANP
Foto: ANP

Een serieuze zaak, zegt Van Helvert, Kamerlid voor het CDA. zeker nu de Telegraaf spreekt van fraude en steeds nadrukkelijker blijkt dat het al veel langer niet goed gaat met ProRail. "Terwijl Mansveld constant wil doen of het meevalt en zelfs als de directeur van ProRail zelf zegt dat het een rommeltje is - ook in de samenwerking met I&M - zegt ze nóg dat dat niet zo is. Terwijl de stukken ander bewijs laten zien."
 

 

Mansveld weg?
SP-Eerste Kamerlid Tiny Kox zei dit weekend al dat Mansveld beter de eer aan zichzelf kan houden door haar ontslag in te dienen. ProRail komt de komende jaren bijna een half miljard euro tekort voor projecten aan het spoor en daar heeft Mansveld volgens Van Helvert zeker nog iets over uit te leggen. "Wij stellen altijd eerst vragen in de Kamer, dan komt de analyse, maar dán komt ook een oordeel, maar daar kan ik nu nog niet op vooruitlopen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen