Mobiliteit21 jul '15 13:32

TomTom boekt een omzetgroei die naar meer smaakt

Auteur: Sangar Paykhar

In het afgelopen kwartaal heeft de kaartenmaker TomTom 5 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder dankzij de zakelijke markt. Volgens de CEO Harold Goddijn heeft het bedrijf al veel orders binnen waarmee de omzet in 2016 nog verder zal stijgen.

Foto: Flickr
Foto: Flickr

De totale omzet voor dit  jaar wordt geschat op één miljard euro door de groei in de consumentendivisie. "TomTom is inmiddels een vrij gediversifieerd bedrijf, met verschillende activiteiten in de consumentenmarkt die blijven groeien", verklaart Goddijn. De introductie van het sporthorloge en actiecamera Bandit zijn volgens de CEO goed ontvangen.

Zakelijke markt
Goddijn denkt dan ook dat de winst in 2016 significant zal stijgen. "In de automarkt gaat het ook goed omdat we een goed gevulde orderportefeuille hebben voor de komende jaren uit het automotive segement."

Zelfrijdende auto
TomTom is bezig met ontwikkelen van HD-kaarten voor zelfrijdende auto's, die momenteel getest worden. "Er is al veel werk gedaan om zelfrijdende auto’s op de weg te krijgen in de toekomst." De CEO omschrijft dit als een spannend gebied waar veel mogelijkheden liggen voor TomTom.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen