Mobiliteit15 jan '14 16:18Aangepast op 15 jan '14 17:46

Trein ontspoord bij Hilversum

Auteur: BNR Webredactie

Een trein met ongeveer 550 reizigers is woensdagmiddag vlak voor 4 uur ontspoord bij Hilversum. Volgens een woordvoerder van de politie staat de trein nog gewoon overeind. Via Twitter meldt de politie dat een persoon klaagt over pijn aan de knie en iemand anders zou last hebben van zijn of haar rug.

Het ging om het tweede rijtuig van een intercity, bevestigt Edwin van Scherrenburg van de NS. Het ongeval gebeurde bij een wissel op ongeveer honderd meter na vertrek, toen de trein ongeveer 50 kilometer per uur reed. "Het is een vervelende situatie op het spoor, die voor veel reizigers in de spits roet in het eten heeft gegooid." De trein staat deels op een spoorwegovergang, meldt de politie.

Het incident wordt onderzocht door NS en ProRail samen, maar prioriteit heeft volgens Van Scherrenburg om de mensen zo snel mogelijk weer op pad te krijgen, onder meer naar Schiphol. "Er zijn bussen geregeld naar Schiphol en naar Naarden-Bussum en er zijn omreisroutes die te vinden zijn op NS.nl Hoe het heeft kunnen gebeuren gaan we onderzoeken, nu is het van belang om reizigers alternatieven te bieden. We gaan het onderzoeken en dat is alles wat ik er op dit moment over kan zeggen."

Geen treinverkeer
Door de ontsporing is er voorlopig geen treinverkeer mogelijk tussen Hilversum en Naarden-Bussum. Er worden bussen geregeld voor de gestrande passagiers, maar reizigers lopen wel meer dan 60 minuten vertraging op. Naar verwachting rijden de treinen pas in de loop van de nacht van woensdag op donderdag weer normaal.

Reizigers die van Utrecht naar Almere willen, moeten reizen via Amsterdam-Zuid. Mensen die van Amersfoort naar Amsterdam Centraal of Schiphol willen, moeten omreizen via Utrecht Centraal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen