Mobiliteit24 dec '13 12:07

RAI Vereniging wil elektrisch rijden aantrekkelijk houden

Auteur: Marjan van den Berg

De RAI Vereniging wil in 2014 financieel bijdragen aan laadpalen om de verkoop van elektrische auto's op peil te houden, maar de gemeenten moeten ook over de brug komen, vindt de brancheorganisatie.

Om te voorkomen dat het bergafwaarts gaat met de verkoop van elektrische auto's nu het fiscale voordeel wordt afgebouwd, wil de RAI Vereniging ervoor zorgen dat er laadpalen worden bijgebouwd, in samenwerking met andere partijen.

“Wij zijn aan het kijken of wij met onze vereniging, de overheid en andere aanbieders – denk aan elektriciteitsbedrijven – kunnen komen tot een som geld waarmee we openbare laadinfrastructuur kunnen betalen”, zegt Harald Bresser van de RAI Vereniging. Hij benadrukt dat hierover nog geen afspraken zijn gemaakt.

Bijtelling
De afgelopen maanden was er een run op de auto's met een stekker. Bijna 18.000 zijn er dit jaar verkocht. Dit succes is mede te danken aan de fiscale voordelen. Wie nog dit jaar een elektrische auto koopt, heeft de komende vijf jaar een bijtelling van 0 procent. Op 1 januari komt er een einde aan die regeling.

Toch is er volgens Bresser is er ook straks zeker nog wel animo voor elektrische auto’s. “Zeven procent op een bedrag van 50.000 euro valt qua bijtelling voor sommigen van ons best nog wel mee. Dus we denken dat ze ook in 2014 nog wel verkocht zullen worden, maar niet meer in de enorme hoeveelheden als in 2013.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen