Mobiliteit29 jul '15 07:48Aangepast op 29 jul '15 09:22

Bus met chemicaliën in brand, bestuurder weg met 'Houdini-act'

Auteur: BNR Webredactie

Het is nog altijd onduidelijk wie de bestuurder was van het bestelbusje dat in de nacht van dinsdag op woensdag op de A12 van Utrecht naar Den Haag in brand vloog. In het busje zat een vloeistofcontainer met daarin vermoedelijk chemicaliën.

Foto: ANP
Foto: ANP

De bestuurder van het busje kreeg rond 1.00 uur een volgteken van een politieauto. Die aanwijzing werd wel opgevolgd. Op een gegeven moment zagen de agenten echter dat het busje vaart minderde. Het busje vatte vlam. Toen de politiemannen ter plekke waren, bleek de bestuurder al te zijn gevlucht. Hij werd ook niet meer gevonden.

Na het blussen van de brand zijn de aanwezige resten van vloeistoffen uit de bus verwijderd en afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

Houdini-act
Ed Kraszewski (Landelijke Eenheid Politie) vertelt in een reactie op BNR: “Hij volgt en in één keer vermindert hij snelheid en vliegt het busje in brand. Agenten stoppen natuurlijk ook, gaan naar het busje toe en denken dat de bestuurder en eventueel andere mensen nog in het busje zitten. Even later zien ze dat ze er niet meer in zitten en denken ze: ‘waar is-ie gebleven?’ Die was al gevlogen. Een soort Houdini-act heeft-ie uitgevoerd en weg was-ie.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen