Mobiliteit19 aug '15 18:16

CDA: 'Hoeveelheid snelheidboetes A2 schiet doel voorbij'

Auteur: Thijs Baas

Het CDA wil opheldering over de trajectcontrole op de A2, die goed is voor 48 miljoen euro per jaar. Als 30 procent van alle snelheidsboetes wordt geïncasseerd op één traject, is er ook iets mis met dat wegvak, vindt Kamerlid Martijn van Helvert.

Foto: ANP
Foto: ANP

Volgens Van Helvert bestaat er veel te veel onduidelijkheid over de trajectcontrole op de A2. "Als de cijfers uitwijzen dat daar zoveel boetes uitgeschreven worden, klopt er iets niet. Een boete is in principe een middel om ervoor te zorgen dat mensen iets niet nog eens doen en als je ziet dat mensen zo vaak met een kleine overtreding in herhaling vallen, is er blijkbaar iets onduidelijk. Mijn vraag aan de minister is wat haar oplossing is. Ik constateer dat het zo niet goed gaat."
 


 

Melkkoe
Als het doel van het kabinet is om zo'n traject als melkkoe te gebruiken, is dat prima, maar dan moet je het ook eerlijk zeggen. "Een boete is in mijn idee een bestraffing voor iets wat je niet goed gedaan hebt, met het doel dat je het niet nog eens doet omdat je wordt gecontroleerd. Als je ziet dat dat doel zo voorbijgestreefd wordt, en niét door die notoire hardrijders die echt gevaarlijke dingen uithalen, dan is dat volgens mij niet de melkkoe waar je het geld voor de staatskas vandaan moet halen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen