Mobiliteit10 okt '13 09:31

Flitsoffensief op Duitse snelwegen

Auteur: BNR Webredactie

Vijftienduizend politieagenten zijn ingezet om de komende 24 uur snelheidscontroles uit te voeren op de Duitse snelwegen. 'Het is niet meer Duitsland, hard rij land', zegt Jorn de Vries van verkeersinformatiedienst Flitsmeister.nl.

Flitsoffensief op Duitse snelwegen
Flitsoffensief op Duitse snelwegen

De controles vinden plaats op negenduizend plekken. Dergelijke 'flitsoffensieven' zijn in opkomst in Duitsland, stelt De Vries. "Je merkt dat ze de laatste een, twee jaar ineens meer zijn gaan flitsen." Zo vond er vorig jaar al een soortgelijke, grootschalige flitsactie plaats. De Vries: 'Blijkbaar was dat een groot succes.'

De acties moeten automobilisten erop attenderen dat hard rijden gevaarlijk is, maar volgens De Vries heeft incidenteel flitsen alleen succes op de korte termijn. "In Nederland flitsen we op structurele basis. Ik denk dat dat meer effect zal hebben als je hard rijden echt wilt aanpakken."

Terwijl de hoeveelheid snelheidscontroles toeneemt, neemt het aantal stukken Duitse snelweg waar geen snelheidslimiet geldt juist af. "Het is niet meer Duitsland, hard rij land", aldus De Vries. Hij sluit niet uit dat in de toekomst ook in Duitsland trajectcontroles worden ingevoerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen