Mobiliteit26 nov '15 11:06Aangepast op 26 nov '15 11:44

Corendon vliegt per 19 december weer op Egypte

Auteur: Thijs Baas

Corendon gaat vanaf 19 december weer vliegen op Egypte. Ondanks de toenemende angst voor terreur wil oprichter Atilay Uslu van de Nederlandse touroperator de draad zo snel mogelijk weer oppikken.

Foto: ANP
Foto: ANP

Na de ramp met het Russische toestel uit Sharm al-Sheikh eind oktober kreeg de Egyptische badplaats een negatief reisadvies. Sinds begin deze maand moesten ruim tweeduizend mensen worden omgeboekt, een gezamenlijke schadepost van 1,2 miljoen euro. Voor Uslu waren de belemmeringen eigenlijk meer van praktische aard: de koffers van de reizigers konden tijdelijk niet mee. Maar nu dat weer mogelijk is, ziet Uslu zijn kans schoon. 

Terreur
De dreiging van terrorisme is volgens Uslu maar betrekkelijk. Tunesië kent nog altijd een negatief reisadvies. Het land is ook niet opgenomen in de portefeuille van Corendon voor volgend jaar. Maar verder moet de terreurdreiging nou weer niet worden overdreven, zegt Uslu. "Is Molenbeek veiliger dan Hurghada? Ik durf niet naar Molenbeek, ik durf wel naar Hurghada op vakantie. 

 

Omzet
Afgelopen jaar draaide Corendon weer 11 procent meer omzet, ondanks alle terreurdreiging. Tunesië mag dan in de ban zijn gedaan, dat was toch een relatief kleine markt, zegt Uslu. "Naar Tunesië gaan per jaar 40.000 toeristen, naar Turkije 800.000, waarvan wij de helft vervoeren. Toeristen gaan voornamelijk naar drie landen: Turkije, Griekenland en Spanje zijn 75 procent van de markt, dus Egypte is eigenlijk heel klein."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen