Mobiliteit11 aug '14 18:22

Website ov-chip is al maanden lek

Auteur: BNR Webredactie

De website van de ov-chipkaart is vanaf januari al lek en niet sinds vorig week, zoals eerder werd gemeld. Afgelopen jaar meldden 15 personen bij Trans Link Systems, het bedrijf achter de OV-chipkaart, dat zij persoonlijke gegevens van anderen konden zien.

Het probleem kon echter niet eerder worden opgelost omdat de oorzaak niet kon worden achterhaald. "Omdat we niet precies konden achterhalen hoe een en ander werd veroorzaakt, konden we het lek niet boven water krijgen'', lichtte TLS eerder op de dag toe.

Kort geleden meldde zich weer een chipkaarthouder, maar dan met printjes van het scherm. Daarop werd precies duidelijk hoe het probleem zich voordeed. Zo kon het probleem wel snel worden gesignaleerd. Het bedrijf hoopt dinsdag alles weer op orde te hebben en het lek te hebben gedicht.

De man die zich met de printscreens meldde, kreeg in zijn online-overzicht gegevens van een ander te zien. Na de update zal Trans Link Systems nog enige tijd in de gaten houden of het probleem zich niet opnieuw voordoet.

Gerelateerde artikelen