Mobiliteit21 nov '14 16:10Aangepast op 21 nov '14 18:15

Productie VDL Nedcar groeit naar 190.000

Auteur: Noud Broekhof

De productie van VDL Nedcar groeit binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar, de maximale productiecapaciteit van de autofabriek in Born. Dat zei Wim van der Leegte, president-directeur van de VDL Groep, op BNR.

Bij VDL NedCar, de Limburgse autofabriek die in juli heropend werd, rollen dit jaar al 30-duizend Mini's van de band. Het gaat om 311 auto's per dag. "Volgend jaar produceren we nog op hetzelfde niveau, maar in 2016 verhogen we de productie. Dan gaan we naar meer dan 100-duizend auto's per jaar", zegt Van der Leegte in het autoprogramma van BNR.

Uiteindelijk zal de fabriek in 2018 de maximale productiecapaciteit benutten, vertelt de VDL-topman. "Ja, daar ben ik helemaal van overtuigd. In 2017, uiterlijk 2018, bouwen we 190.000 auto's per jaar. We gaan dan ook met twee ploegen werken." Tegen die tijd gaat VDL NedCar ook nieuw model van Mini bouwen, verklapt Van der Leegte. Hij wil nog niet zeggen om welk model het gaat. 

Extra banen
De groei van de productie bij de fabriek levert extra banen op. Van der Leegte zegt dat binnen twee jaar er minimaal duizend banen bij komen. Hij sluit niet uit dat er ook personeel uit België geworven wordt. Daar sluit de Ford-fabriek in Genk eind dit jaar. 

Twee jaar geleden was er nog sprake van dat de fabriek in Born alleen rendabel zou kunnen zijn als NedCar in zee zou gaan met meerdere automerken. Die noodzaak is inmiddels achterhaald, bezweert Van der Leegte. "Als we zo blijven werken als we nu doen, dus flexibel, op tijd en met kwaliteit, dan komen we er wel uit. We zijn een familiebedrijf en BMW ook , dus in die zin hebben we ook een binding."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen