Mobiliteit8 aug '14 17:14

Opnieuw storing Coentunnel

Auteur: BNR Webredactie

Een technische storing zorgde vandaag opnieuw voor problemen bij de Coentunnel. De tunnel ging dicht; automobilisten konden niet verder en keerden spookrijdend terug.

De buitenring van de Coentunnel bij Amsterdam werd vanwege de storing voor onbepaalde tijd gesloten. Automobilisten uit noordelijke richting worden omgeleid via de Zeeburgertunnel aan de oostkant van de A10.

De sluiting van vandaag zorgde enige tijd voor levensgevaarlijke situaties doordat automobilisten op de A10-Noord omkeerden om vervolgens over de vluchtstrook te gaan spookrijden. De politie moest ingrijpen om ongelukken te voorkomen.

Een deel van de Coentunnel was donderdagochtend ook al dicht vanwege een storing.

De twee tunnelbuizen voor het verkeer in zuidelijke richting blijven dicht totdat de oorzaak van de storing is gevonden. De problemen hebben volgens Rijkswaterstaat te maken met problemen bij de verkeersinstallatie, waardoor ook de verkeerslichten niet werken. Hierdoor kunnen te hoge vrachtwagens niet worden gewaarschuwd, waardoor het risico bestaat dat ze doorrijden en schade aan de tunnel veroorzaken.

Eind juli werd de gerenoveerde Coentunnel weer geopend voor verkeer. Die is verbonden met de nieuwe, Tweede Coentunnel. Richting Den Haag zijn er nu twee tunnelbakken. Het verkeer dat vanaf de A8 komt, rijdt over twee rijstroken door de oude gerenoveerde tunnelbuis. Automobilisten vanaf de noordelijke ringweg A10 rijden door de nieuw gebouwde tunnelbak.

Verladersorganisatie EVO maakt zich zorgen over de storingen bij de gerenoveerde Coentunnel en wil dat Rijkswaterstaat snel maatregelen neemt. "Door de storingen in het tunnelsysteem is er al enkele keren sprake geweest van het sluiten van de tunnelbuizen. Dit heeft naast het schaden van de doorstroming van het verkeer wederom geleid tot gevaarlijke situaties.''

Gerelateerde artikelen