Mobiliteit20 okt '14 12:42

We betalen straks alleen tol op Duitse snelwegen

Auteur: BNR Webredactie

Het Duitse kabinet blijft bij de tolheffing voor personenauto’s. Maar de Duitse verkeersminister Dobrindt komt terug van zijn plan om die tol op alle wegen in te voeren. Volgens Duitse media moet er straks alleen betaald worden voor snelwegen, zoals ook in het oorspronkelijke plan stond.

“In het coalitieakkoord van het Duitse kabinet stond dat het alleen voor de autosnelwegen zou gaan gelden, maar ondanks de vele protesten heeft hij (Dobrindt, red.) er toch alle wegen aan toegevoegd in eerste instantie", vertelt Duitsland-correspondent Derk Marseille. "Maar begin september leek het er al op dat het ingeperkt zou gaan worden."
 

Voor de grensregio’s is dat goed nieuws. De wegen waarmee automobilisten ‘de grens overwippen om even goedkoop inkopen te doen’ blijven gevrijwaard, zegt Marseille.

Tolvignet
Nee, er is geen kans dat de tol in zijn geheel wordt geschrapt, gaat hij verder. “Dat gaat echt niet meer gebeuren. Dat blijkt ook wel uit zo’n voorstel. Het is echt een compromis. Het is zeker dat je vanaf 1 januari 2016 tol moet gaan betalen en een tolvignet moet kopen op internet. Afhankelijk van het verbruik en het type auto moet je daarvoor tussen 50 en 150 euro gaan betalen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen