Mobiliteit10 apr '14 16:24

Velsertunnel gaat 9 maanden dicht door renovatie

Auteur: BNR Webredactie

De Velsertunnel bij IJmuiden gaat vanaf het voorjaar 2016 negen maanden helemaal dicht in beide richtingen. Aanleiding is een grootschalige renovatie van de tunnel. Afsluiting van beide tunnelbuizen is nodig vanwege de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers, zegt Rijkswaterstaat.

De bouw van de Velsertunnel in 1957
De bouw van de Velsertunnel in 1957

De Velsertunnel is een belangrijke verbinding voor de regio IJmuiden en Beverwijk. Er rijden dagelijks meer dan 65 duizend auto's en vrachtwagens doorheen.

Bereikbaarheid
De tunnel is een zeer belangrijke verbinding voor de IJmond-regio. Rijkswaterstaat zegt dat goed te beseffen en wil de bereikbaarheid daarom 'op peil houden'. Op welke manier dat kan, is nog niet duidelijk. Lokale overheden, ondernemers en Rijkswaterstaat komen deze zomer met een plan hiervoor.

Aanvankelijk ging Rijkswaterstaat zelfs uit van een bouwtijd van anderhalf jaar. Door in beide tunnelbuizen tegelijkertijd aan het werk te gaan, kan die tijd worden teruggebracht tot 'slechts' negen maanden, zo valt te lezen in een persbericht van Rijkswaterstaat.

Hoge vrachwagens
De Velsertunnel is bijna 60 jaar oud en toe aan groot onderhoud. Zo wordt de doorrijhoogte van de tunnel vergroot, zodat er minder incidenten plaatsvinden met te hoge vrachtwagens.

Gerelateerde artikelen