Mobiliteit23 okt '14 10:35

Pomphouders: desnoods naar Europa voor biertje aan de pomp

Auteur: Pieter van den Akker

Beta, de belangenbehartiger van pomphouders, overweegt naar het Europees Hof van Justitie te stappen om het verkoopverbod van alcohol aan de pomp ongedaan te maken. Dat zegt tankstationhouder Ewout Klok tegen BNR.

Klok zegt dat daags nadat de Raad van State heeft besloten dat de verkoop van alcohol bij benzinestations verboden blijft. Met die uitspraak kwam er gisteren een einde aan het proefproces dat de Hoogeveense pomphouder had aangespannen. Klok werd daarin bijgestaan door de Beta, die de belangen vertegenwoordigt van 2000 tankstationhouders.

"Dit voelt niet goed", zegt Klok na een nachtje te hebben geslapen over de uitspraak. Beta denkt daarom hard na over een volgende stap. Klok weet dat er geen mogelijkheid is om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, maar legt zich er desondanks niet bij neer. “We zijn aan het onderzoeken wat er nog mogelijk is. Onze advocaten zoeken naar een opening wat we kunnen met deze uitspraak."

Duur en lang traject
Daarbij denkt Klok niet alleen aan het stellen van vragen aan de Raad van State ‘voor extra uitleg’, maar ook aan de stap naar het Europese Hof in Straatsburg. “Dat is wel een heel lang en kostbaar traject”, beseft hij. "Maar Beta blijft heel strijdbaar."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen