Mobiliteit2 dec '13 10:56

Grens bereikt voor zuidelijke pomphouders

Auteur: BNR Webredactie

Honderden pomphouders uit Limburg en Noord-Brabant vrezen het ergste nu de accijns op brandstof op 1 januari omhoog gaat. Ze vrezen dat hun klanten massaal gaan tanken in Duitsland en België. "Het wordt alleen maar erger. Heel triest, heel jammer."

De pomphouders protesteren vandaag door in een slakkengangetje naar Den Haag te rijden. "De winkeliers klagen steen en been in de grensstreek. De kleine winkels gaan helemaal verdwijnen, waardoor alle handel verdwijnt én de dorpscohesie verdwijnt. Het wordt zo'n spookstreek", voorspelt Paulien Teunissen-Geerlings, eigenaar van een Avia-station in het Limburgse Reuver.

Heel erg
"Dit wordt echt heel erg", zegt Teunissen-Geerlings, die de matige opkomst wijt aan het feit dat mensen nu al gaan bezuinigen omdat het te duur is om personeel in te huren. "We hopen dat er nog iemand wakker wordt en zegt: 'dit kan echt niet'. Pomphouders zijn geen mensen om zomaar de barricades op te klimmen."

"Wat ik heel erg fijn vind is dat er zelfs twee Duitse collega's zijn gekomen om deze actie te ondersteunen. Het is hartverwarmend om te zien dat deze mensen de tijd en moeite hebben genomen om ons een hart onder de riem te steken."

Gerelateerde artikelen