Mobiliteit5 nov '13 10:17

Londense taxi's de beste ter wereld

Auteur: BNR Webredactie

Reizigers vinden de taxi's in Londen de beste ter wereld. Dat blijkt uit een jaarlijks wereldwijd taxi-onderzoek van Hotels.com. Amsterdam staat met Madrid en Mexico-Stad op een gedeelde vijfde plaats.

Londen veroverde 22 procent van de stemmen, waarmee de Britse hoofdstad de concurrentie ver achter zich liet. New York volgt op plaats twee met 10 procent van de stemmen, net voor Tokio, dat 9 procent van de stemmen wist te behalen. Amsterdam volgt met 4 procent op een gedeelde vijfde plaats.

De voorkeur van bijna een kwart van de ondervraagde reizigers gaat uit naar de karakteristieke 'black cabs' in Londen. Berlijn eindigde met 5 procent van de stemmen op de vierde plaats en herovert hiermee haar top vijf notering in de lijst. Amsterdam kreeg 4 procent van de stemmen en belandt hiermee op een gedeelde vijfde plaats samen met Madrid en Mexico-Stad.


Van de 33 steden in het onderzoek voert Londen de ranglijst aan in vijf van de zeven categorieën, waaronder netheid (23 procent), omgevingskennis (27 procent) en rijgedrag (30 procent). Hoewel de Londense taxi's ook het best presteren als het gaat om vriendelijkheid (23 procent), vinden reizigers deze categorie het minst belangrijk, waardoor Londense taxichauffeurs wellicht wat gas zullen gaan terugnemen. Veiligheid is voor bijna een kwart van de ondervraagde reizigers (23 procent) het belangrijkste criterium bij een taxirit, ook hier scoren de 'cabs' in Londen het best.

Op het onderdeel prijs/kwaliteit voeren New York en Bangkok de ranglijst aan (20 procent), hoewel Bangkok dit jaar geen algehele top vijf notering behaalde. De befaamde gele taxi's in New York gaan aan kop als het aankomt op de beschikbaarheid van taxi's (23 procent).

Uit het onderzoek blijkt dat reizigers over de hele wereld geneigd zijn om tijdens een taxirit te gaan sms'en en e- mailen (19 procent). De op een na populairste bezigheid is slapen (15 procent), gevolgd door eten (10 procent) en zoenen (9 procent).

Gerelateerde artikelen