Mobiliteit12 sep '13 08:29

Hoe kom je het snelst 'elektrisch' van Almere naar Amsterdam?

Auteur: Thijs Baas

Een wedstrijd tussen Almere en Amsterdam met alleen elektrische voertuigen. De gemeenten Almere, Weesp en Amsterdam willen mensen zo laten zien dat je echt niet elke dag in de file hoeft te staan.

Wie gaat er winnen? De trein, de elektrische auto, de elektrische scooter of toch de elektrische fiets? Electric Freeway heet de pilot, waaruit moet blijken in hoeverre mensen bereid zijn zo af en toe eens de fiets of de scooter - bij voorkeur een elektrische - te nemen, en de A6 eens links te laten liggen, zegt Esther van Garderen, verbonden aan het project.

"We proberen het voor zowel werkgevers als werknemers aantrekkelijk te maken. We zijn heel erg druk met het werven van werkgevers in Zuidoost. Maar het geldt ook voor mensen die in Muiden of Weesp wonen, dus we doen het project voor de hele regio. We hebben niet de illusie dat we mensen  vijf dagen per week het hele jaar door uit de auto krijgen. Het gaat ons erom om het verschil te maken in de zomer als het droog is. Het is gezond én beter voor het milieu. "

Verslaggever Laurens Boven houdt de tussenstand bij en zal zelf het traject afleggen met een elektrische scooter.

Gerelateerde artikelen