Mobiliteit7 jun '13 09:27Aangepast op 7 jun '13 10:14

Helft leaserijders pakt boete trajectcontrole A2

Auteur: Noud Broekhof

De Vereniging Auto van de Zaak wil een einde aan de onduidelijke situatie op de A2. De lobbyclub voor zakelijke rijders zegt dat de helft van hun leden vorig jaar een boete heeft gekregen vanwege onduidelijke snelheidslimieten.

De onduidelijkheid is de VAVDZ een doorn in het oog, zo valt te lezen in het persbericht. "De snelheidsmeting op de A2 spant de kroon. VAVDZ adviseert berijders om vooral 100 kilometer per uur te rijden om boetes te voorkomen."

Martin Huisman, VAVDZ-voorzitter licht toe: “De algemene publieke perceptie is dat je op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht na 19 uur 130 kilometer per uur mag rijden. Dit is echter niet het geval. Een deel van de trajectcontrole van Amsterdam tot Vinkeveen is ook na 19 uur ingesteld op 100 kilometer per uur. Dit zorgt voor veel onduidelijkheid en heel veel irritatie."

VAVDZ heeft als ludieke actie het 'A2 Erger Je Niet'-spel ontwikkeld. Dit dobbelspel helpt tegen de verveling als je met 100 kilometer per uur op een lege A2 in het holst van de nacht naar Utrecht rijdt. "VAVDZ accepteert overigens geen enkele verantwoording voor het gebruik van het spel tijdens het rijden'', voegt de vereniging eraan toe.  

Gerelateerde artikelen