Mobiliteit27 mei '13 18:03

Verhoor Victor Muller over zomer heen getild

Auteur: Thijs Baas

Victor Muller zal naar alle waarschijnlijkheid niet vóór het najaar worden verhoord door de Zweedse justitie. Dat meldt hoofdaanklager Olof Sahlgren.

Muller wordt samen met drie andere voormalige Saab-bestuurders verdacht van belastingontduiking of medeplichtigheid daaraan. In het blad Dagens Industri zegt Sahlgren dat hij de verhoren in wil gaan met kennis van het materiaal dat in beslag is genomen bij een doorzoeking van het kantoor van sportautofabrikant Spyker, dat onder leiding staat van Muller.

Die inval in het kader van een rechtshulpverzoek van de Zweden vond vorige week plaats. Om het in handen te krijgen moet Nederland de papieren naar Zweden sturen, maar dat vereist volgens Sahlgren een gerechtelijk bevel. En daar kan enige tijd overheen gaan.

Doorgesluisd
De hoofdonderzoeker van de Zweedse belastingdienst Johan Lundberg zei afgelopen weekeinde in Dagens Industri heel zeker te zijn van zijn zaak tegen de Saab-bestuurders. Onder meer Muller zou via de Antillen geld hebben doorgesluisd naar zijn Spaanse bankrekening. Muller was maandag niet bereikbaar voor commentaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen