Mobiliteit3 okt '13 14:26

Mansveld in overleg met NS over prijzen

Auteur: BNR Webredactie

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur gaat er bij de NS nog eens op aandringen om manieren te zoeken om prijsstijgingen het komende jaar niet of minder door te berekenen aan reizigers.

ANP
ANP

Mansveld zei donderdag tijdens een overleg in de Tweede Kamer dat ze de prijsstijging niet kan tegenhouden, maar dat ze wel bereid is om de tarieven te bespreken.

Treinkaartjes worden volgend jaar gemiddeld 3,4 procent duurder. Dat komt doordat de NS hogere kosten heeft voor het gebruik van het spoor en doordat de inflatie moet worden gecompenseerd.

Het CDA drong er bij Mansveld op aan er alles aan te doen om de prijsstijging te beperken. Volgens Kamerlid Sander de Rouwe kan er best wel wat dieper in eigen vlees worden gesneden bij de NS, zodat de kosten voor de reiziger binnen de perken kunnen blijven. Hij wilde niet zeggen waar de NS op moet bezuinigen. "Dat weten ze zelf het beste.''

De SP had daar wel een suggestie voor. De kosten van het niet verhogen van de prijs van treinkaartjes moeten betaald worden uit het dividend. Volgens Mansveld moet de SP met dit soort voorstellen bij de aandeelhouder zijn, de minister van Financiën.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen