Mobiliteit8 nov '13 16:54

Verkeersinfarct rond Rotterdam

Auteur: BNR Webredactie

Rond Rotterdam is sprake van een verkeersinfarct, meldt de ANWB. Op vrijwel alle wegen rond de stad staat het vast, onder meer door ongelukken en een kapotte brug.

Zo staan er lange files op de A13 vanuit Den Haag, bij de Beneluxtunnel in beide richtingen en op de A16 vanaf knooppunt Ridderkerk. Een storing aan de Giessenbrug op de A20 zorgt voor veel vertraging. Monteurs (die onderweg ook in de file terechtkwamen) proberen de slagbomen met de hand te bedienen.

Ongelukken zorgen ook voor files van en naar Rotterdam. Bij een ongeluk op de A15 (Rozenburg richting Ridderkerk) ging de weg dicht. Die afsluiting gaat tot 21 uur duren, verwacht de ANWB. Volgens de politie zijn bij het ongeluk op de A15 drie vrachtauto's betrokken. Er zijn twee gewonden gevallen, voor wie de traumahelikopter is opgeroepen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Bovendien was na een ongeluk bij Rotterdam-Centrum eventjes maar één rijstrook open op de A20 richting Gouda, maar die weg is weer open.

Een storing aan de Giessenbrug op de A20 zorgt voor veel vertraging. Monteurs, die onderweg ook in de file terechtkwamen, probeerden de slagbomen met de hand te bedienen. Vlak nadat dat was gelukt, is besloten de weg in beide richtingen weer dicht te gooien. Volgens de VerkeersInformatieDienst bleek het wegdek op de brug te bewegen en is de brug niet vergrendeld. Het is dan gevaarlijk om erover heen te rijden.

Gerelateerde artikelen