Mobiliteit3 dec '13 12:41Aangepast op 3 dec '13 13:37

Enorme ravage bij kettingbotsing België

Auteur: Thijs Baas

Bij twee kettingbotsingen op de A19 in Zonnebeke-Beselare zijn twee mensen gedood. Bij de botsingen waren dertig tot vijftig voertuigen betrokken. E

Voor zover nu bekend raakten vijf mensen zwaar gewond en waren er 34 licht gewonden, meldt de VRT. Langs de A19 is een veldhospitaal opgericht en het Rode Kruis roept op om bloed te geven. De ravage, die zich uitstrekt over ongeveer een kilometer, is enorm. De zwaarste kettingbotsing vond rond 9.30 uur plaats in de richting van Kortrijk, toen er een dichte mist hing.

Na het ongeval gebeurde nog een reeks kleinere ongevallen langs de andere kant van de snelweg, richting Ieper, waardoor beide kanten versperd raakten. De politie bevestigt dat er twee mensen zijn omgekomen. Maar dat aantal kan nog oplopen, zo wordt gewaarschuwd. Tal van mensen zitten nog gekneld in hun voertuig.

Ravage
"De hulpdiensten doen er alles aan om de slachtoffers zo spoedig mogelijk te bereiken, maar dat is niet simpel", meldt de federale wegpolitie. De ravage is enorm en strekt zich uit over ongeveer een kilometer. Het gemeentelijk en provinciaal rampenplan is van kracht en langs de A19 is een veldhospitaal opgericht waar de tientallen gewonden de eerste zorgen krijgen. Het Rode Kruis roept mensen met bloedgroep O negatief via Twitter op om vandaag nog bloed te geven.

Het ongeval gebeurde vanmorgen in de dichte mist tussen de afritten Beselare en Geluwe in de richting van Kortrijk, liett het Vlaams Verkeerscentrum weten op Twitter. De afritten zijn afgesloten zodat er geen wagens meer op de A19 kunnen. Op de omliggende wegen is de verkeerschaos groot

Gerelateerde artikelen