Mobiliteit20 jun '13 07:03

Voordelig op reis: verdienen op de benzine

Auteur: Thijs Baas

De verschillen in bezineprijzen kunnen binnen Europa flink oplopen. Op weg naar het vakantieadres is het dan ook geen overbodige luxe om de brandstofprijzen in de verschillende landen eens goed naast elkaar te leggen.

Slim tanken kan zomaar een extra etentje opleveren, want er valt een hoop te verdienen op de Europese snelwegen.

Noodzakelijk kwaad
Tanken op vakantie is vaak een noodzakelijk kwaad. We geven er het liefst zo weinig mogelijk geld aan uit, maar willen ook niet overal tachtig rijden om benzine te besparen. Gelukkig kun je wel een hoop centen besparen door strategisch te tanken. Als je goed van start wilt gaan, dan stop je eerst in Luxemburg, zegt Paul van Selms van United Consumers.

Maar dan begint de reis natuurlijk pas. Want tja, Luxemburg? Laten we zeggen: er zijn nog meer leuke vakantieplekken. De prijsverschillen, die zijn simpel te verklaren, elk land bepaalt namelijk zelf de accijnzen. En landen die voor een groot deel afhankelijk zijn van toerisme, die zijn eerder geneigd minder aan de pomp te vragen.

Buurlanden
Nu weten we dus waar je het goedkoopst kunt tanken. Maar voordat je vakantie begint heb je natuurlijk al brandstof nodig. Probeer dan, als dat kan, onze buurlanden voorbij te rijden. 

En als je dan over de snelweg rijdt en het waarschuwingslampje van de benzinetank loopt rood aan, denk dan nog een keer na als je de eerste de beste pomp binnenrijdt. Want je mag misschien onder de indruk zijn van de lage prijzen in dat land, langs de snelweg laten we nog heel wat euro's liggen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen