Mobiliteit18 apr '14 11:03Aangepast op 18 apr '14 11:24

TLN-voorzitter: '3-procentseis vakbonden is onbespreekbaar'

Auteur: Thijs Baas

Zolang de bonden vasthouden aan de 3 procent loonsverhoging, heeft verder onderhandelen over de transport-CAO geen zin voor Transport en Logistiek Nederland. Dat zegt TLN-voorzitter Arthur van Dijk tegen BNR's Paul van Liempt.

De branche-organisatie kiest liever voor behoud van banen, en dat gaat met het huidige kwetsbare economische herstel niet samen met een 3 procent loonsverhoging. "De bonden hebben een keiharde eis en daar willen en kúnnen we niet in meegaan. Onderhandelingen vinden plaats aan de onderhandelingstafel. Ik hou vast aan de lijn die we hebben afgesproken en de eis van de vakbond is onbespreekbaar."

Als de bonden toch willen onderhandelen, moeten ze wat Van Dijk betreft dus gewoon aanschuiven aan de onderhandelingstafel. "Het begint met de houding, dus ik voel me op dit moment niet geroepen om te praten." Omdat voor de komende jaren tekorten worden verwacht, sluit Van Dijk allerminst uit dat hij nabije toekomst wel tegemoet kan komen aan een hogere looneis. "Ik hoop dat we kunnen zeggen dat we volgend jaar een aantal procent gestegen zijn."

Gerelateerde artikelen