Mobiliteit24 jul '14 12:26Aangepast op 24 jul '14 18:58

Vliegtuig Air Algérie van de radar verdwenen

Auteur: BNR Webredactie

Wrakstukken van het donderdag neergestorte toestel van Air Algérie zijn gevonden. Volgens Franse media liggen de brokstukken bij de plaats Aguelhoc in de regio Kidal in het noordoosten van Mali.

Het toestel met 116 mensen, was onderweg van de hoofdstad van Burkina Faso, Ouagadougou, naar de Algerijnse hoofdstad Algiers. Het zou over het oosten van Mali moeten vliegen waar onder meer Nederlandse militairen zijn gelegerd.

 

Air Algérie maakte volgens Franse media op deze vlucht gebruik van de diensten van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Swiftair. Die heeft hiervoor een toestel van het type MD-83, een soort verlengde McDonnell Douglas DC9, ingezet.

Fransen aan boord
Aan boord van het donderdag verdwenen vliegtuig van Air Algérie waren 51 Fransen, meldt de luchtvaartmaatschappij. De zeskoppige bemanning is Spaans, meldden de Spaanse eigenaars van het aan Air Algérie verhuurde toestel van het type MD-83.

De Franse staatssecretaris voor Transport, Frédéric Cuvillier, zei ook te vrezen dat een groot aantal Fransen aan boord is gegaan.

De wrakstukken zijn waarschijnlijk gevonden door de twee Franse Mirage 2000-gevechtsvliegtuigen die de lucht in werden gestuurd om het toestel te vinden.

Geschokt
De luchtvaart is in een week tijd al geschokt door de crash van een Maleisische Boeing 777 donderdag 17 juli, waarbij 298 doden vielen, en de woensdag dramatisch verlopen noodlanding van een Taiwanees toestel met 48 doden tot gevolg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen