Mobiliteit7 nov '14 09:59

Peut wil concurrentie aan met grote pomphouders

Auteur: Pieter van den Akker

De tank volgooien kan vanaf vandaag bij Peut. Een groep van honderd zelfstandige pomphouders zet de aanval in tegen de grote oliemaatschappijen onder de naam Peut.

Brandstofleveranciers rekenen nu nog vaak hoge prijzen, terwijl de olieprijs daalt. De pomphouders van Peut willen dan snel de prijs kunnen aanpassen. De eerste Peut opent vandaag in Moordrecht.

Snel reageren
“We kunnen nu veel sneller reageren. Vaak kan de oliemaatschappij dat wel snel doorvoeren, maar wij zelf niet. Nu kunnen we dat voordeel pakken. We kopen nu op de wereldmarktprijs in en kunnen zo direct meeprofiteren van dalende prijzen.”

De hoop is dat er uiteindelijk wel honderd Peut-stations gaan komen, zegt hij.  “Wij zijn de eerste en er starten er snel nog een paar. We gaan het nu echt uitrollen. We hebben het al die tijd lekker ‘onder de hoge hoed gehouden’ en nu gaan we lekker knallen.”

Contracten
Veel van zijn collega's moeten nog even wachten totdat het lopende contract is afgelopen voordat ze de stap kunnen maken. "De meesten zitten er nog aan vast. Bij de een loopt het over een half jaar af en bij de ander over drie jaar. Maar we verwachten dat er veel zullen gaan volgen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen