Mobiliteit6 feb '13 06:48Aangepast op 6 feb '13 10:02

Vooralsnog weinig sneeuwproblemen op de weg

Auteur: Melvin Captein

Monsterfiles deze ochtend in de spits. Plaatselijke media melden dat in een Duitse deelstaat meer dan 600 kilometer file heeft gestaan, een record. Met maar een kleine achterstand in Nederland: rond 8 uur stond er 530 kilometer op de Nederlandse snelwegen.

Image

In Nederland hebben de problemen zich woensdagmorgen geconcentreerd in het oosten en het midden van het land, meldt de ANWB.

Er staan files op de A12 tussen Duitsland en Utrecht vanaf de Duitse grens. Op de A50 tussen Arnhem en Eindhoven rijdt het verkeer over een lengte van 40 kilometer langzaam. Op de A2 tussen Den Bosch en Utrecht is het ook 40 kilometer lang stilstaan en langzaam rijden. Ook op de A1 tussen Hengelo en Amersfoort en op de A28 rond het knooppunt Hoevelaken staan lange files.

Door de sneeuwval is er vaak maar een rijstrook beschikbaar. Sommige wegen, zoals de A2, zijn volgens de ANWB veranderd in een ijsbaan. De A73 tussen Nijmegen en Venlo is in zuidelijke richting dicht vanwege een geschaarde vrachtwagen. In tegengestelde richting rijdt het verkeer langzaam over 20 kilometer.

Duitsland
De sneeuw en het ijs hebben in de dichtbevolkte Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen voor een nieuw filerecord gezorgd. Het gebied grenst aan de Nederlandse provincies Overijssel, Gelderland en Limburg. Plaatselijke media meldden dat meer dan 600 kilometer file stond waarmee een nieuwe 'Rekord-Stau' is gevestigd.

De Duitse omroep WDR meldde wegens het grote aantal files alleen de gevallen van meer dan 20 kilometer lang. Er is bijzonder veel sneeuw gevallen in de streek langs de Nederlandse grens, die Niederrhein heet.

Er zijn tientallen botsingen geweest, maar niemand is gewond geraakt. De problemen met gladheid en sneeuw duren in de deelstaat tot in de middaguren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen