Mobiliteit28 okt '14 13:13Aangepast op 28 okt '14 13:55

Ontruiming dreigt voor Spyker

Auteur: BNR Webredactie

De rechtbank in Lelystad doet volgende week woensdag uitspraak over de vermeende huurachterstand van de sportwagenfabrikant uit Zeewolde. Tijdens de zitting van vanmiddag heeft Spyker-baas Victor Muller geen verdediging gevoerd.

Spyker moet zijn pand zo snel mogelijk ontruimen. Althans: als het aan de verhuurder van het pand in Zeewolde ligt. De sportwagenbouwer zou al maanden geen huur meer hebben betaald en ook zou volgens zakenblad Quote het dochterbedrijf Events & Branding uitstel van betaling hebben aangevraagd.

Op dit moment dient hierover een kort geding in de rechtbank in Lelystad, meldt een woordvoerder van de rechtbank na berichtgeving van zakensite Quote. Verhuurder Jacques Walch wil geen commentaar geven over de zaak.

Er gaan al enige tijd geruchten dat Spyker financieel in zwaar weer verkeert. Afgelopen zomer legde de Belastingdienst nog tijdelijk beslag op de inboedel van Spyker vanwege een openstaande schuld. Een geplande veiling van een aantal exclusieve auto's, motorblokken en versnellingsbakken werd pas op het laatste moment afgeblazen, toen bleek dat Spyker het bedrag alsnog had betaald.

Het dochterbedrijf zou een rekening van 40.000 euro van de Britse marktonderzoeker Jato Dynamics niet betaald hebben, waarop dat bedrijf het faillissement van de Spyker-tak aanvroeg. Het uitstel van betaling dat Spyker vanochtend aanvroeg werd gehonoreerd. In het insolventieregister is overigens nog niets opgenomen van het uitstel, meldt de Telegraaf.  Spyker Events & Branding was verantwoordelijk voor alle marketing en merchandise van Spyker.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen