Mobiliteit25 apr '16 09:35

BOVAG: 'Wij zijn ons rot geschrokken van deze resultaten'

Auteur: Marjan van den Berg

De BOVAG wil dat er veel harder wordt opgetreden tegen opgevoerde scooters. Driekwart van de scooterbedrijven zou nog steeds bereid zijn om scooters op te voeren of om snelheidsbegrenzers weg te halen.

ANP
ANP

Dat blijkt uit onderzoek van de PvdA. De PvdA vroeg ongeveer 100 scooterdealers die zijn aangesloten bij de BOVAG of zij een scooter wilden opvoeren. 74 Procent zei volgens de partij meteen ja; 18 procent zei nee.

Tom Huyskens van de BOVAG zegt ontzettend te zijn geschrokken van deze uitkomst. De organisatie heeft al zijn leden nog maar eens opgeroepen om "onder geen enkel beding" aan zulke praktijken mee te werken. "Wij gaan in elk geval vragen aan de PvdA, die dit onderzoek heeft uitgevoerd, of wij die namen mogen hebben en wij gaan zeker eens even een hartig woordje met die bedrijven spreken." Hij kan nog niet zeggen of deze leden hun BOVAG-lidmaatschap verliezen.

Maatregelen
De organisatie pleit ervoor dat scooters veel sneller in beslag kunnen worden genomen en dat er een een verlichte APK-keuring komt. BOVAG heeft al jaren een campagne lopen waarin zij de consument wijst op de risico's van opvoeren: grotere kans op boetes, ongelukken, onverzekerd rondrijden en vervallen van de garantie.

Nederland telt volgens de BOVAG 1,2 miljoen brom- en snorfietsen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen