Mobiliteit20 jan '13 18:52Aangepast op 20 jan '13 23:37

Wisselstoringen verlammen traject Schiphol-Amsterdam

Auteur: Thijs Baas

Het treinverkeer op het spoor bij Amsterdam en Schiphol wordt langzaam maar zeker hervat, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer rond de luchthaven en de hoofdstad lag ruim twee uur stil.

Pas rond elf uur reden de eerste treinen weer van en naar Schiphol, zij het in zeer geringe mate. Een serie wisselstoringen onder meer als gevolg van de sneeuw veroorzaakte de stremmingen. De NS-woordvoerder waarschuwde wel voor een mogelijke lange nasleep van de mankementen. "Het systeem is stabiel, er zijn geen nieuwe storingen bijgekomen."

Amsterdam Centraal
Het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal en van en naar Schiphol ligt zondagavond plat. Oorzaak: een combinatie van enkele wisselstoringen. Rond negen uur kwam het treinverkeer rond Amsterdam weer deels op gang, tegen elf uur reden er ook weer ,,mondjesmaat'' treinen van en naar Schiphol.

Eerder meldde de NS dat verschillende storingsploegen onderweg waren of al bezig waren met het herstellen van de problemen. "Het past in het plaatje dat het spoor momenteel kwetsbaar is. We hopen dat de impact meevalt, doordat het zondagavond is'', zei de woordvoerder. De storing maakt het hele gebied rond Amsterdam onbereikbaar via het spoor.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen