Mobiliteit3 apr '13 11:47

Virgin flirt met Air France-KLM

Auteur: Thijs Baas

Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic bekijkt de mogelijkheden voor een samenwerkings verband met Air France-KLM en Alitalia.

Dat meldt de Britse krant Financial Times. Virgin zegt 'zeer geïnteresseerd' te zijn in samenwerking met andere maatschappijen, meldt commercieel directeur Julie Southern. "Zeker met Air France-KLM en Alitalia. We kijken ernaar uit daar in de komende maanden mee te beginnen."

Door een samenwerking met Europese branchegenoten moet het verlieslijdende Virgin weer in staat zijn om extra vluchten aan te bieden naar Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Het bedrijf van miljardair Richard Branson richt zich met name op Amerikaanse en Caribische bestemmingen.

Singapore Airlines
In december werd bekend dat Delta Air Lines een belang van 49 procent in Virgin Atlantic over zal nemen van Singapore Airlines. De Amerikaanse maatschappij werkt al jaren samen met Air France-KLM op routes tussen VS en Europa. Afgelopen najaar kondigde Virgin-topman Branson aan dat zijn bedrijf aansluiting zoekt bij een van de drie grootste wereldwijde luchtvaartallianties.

De verwachting was dat Star Alliance, met onder meer Lufthansa en toenmalig grootaandeelhouder Singapore Airlines, de hoogste ogen gooide. De gedeeltelijke overname door Delta en de toenadering tot Air France-KLM wijzen mogelijk in de richting van SkyTeam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen