Mobiliteit21 jun '13 07:37

Meer vliegreizigers moeten open boete betalen

Auteur: ANP Nieuws

Steeds meer vliegtuigreizigers moeten op Schiphol eerst een openstaande boete betalen voor ze verder mogen reizen. Sommigen kunnen dat echter niet en missen daardoor hun vlucht, bevestigde een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee vrijdag.

ANP
ANP

Alleen al in de eerste helft van dit jaar incasseerde de marechaussee bijna 450.000 euro, 20 procent meer dan vorig jaar. In totaal werd in 2012 op Schiphol ruim 1,2 miljoen euro alsnog voldaan. De vakantiemaanden juli en augustus moeten nu nog komen. Een verklaring voor de stijging is er niet.

Vorig jaar kregen ruim 7200 mensen bij de paspoortcontrole op Schiphol te horen dat ze gesignaleerd stonden omdat ze hun boetes niet hadden betaald. Het gaat om reizigers die naar een land buiten de Europese Unie willen. Binnen de EU is geen paspoortcontrole.

Portemonnee trekken
De bedragen variëren van een paar tientjes tot soms wel tienduizenden euro’s. De meesten trekken direct hun portemonnee. Maar er zijn ook mensen die niet direct kunnen betalen. Vorig jaar misten daardoor zo’n 700 mensen hun vlucht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen