Mobiliteit9 mei '13 09:22Aangepast op 9 mei '13 13:51

Automobilist overlijdt na val van tientallen meters

Auteur: Marjan van den Berg

Een automobilist is donderdagmorgen overleden nadat hij uit de bocht was gevlogen op het hoogste punt van de flyover van het knooppunt Kleinpolderplein in Rotterdam Overschie.

Het slachtoffer is een 34-jarige Rotterdammer. Zijn auto kwam tientallen meters lager vlak naast de rivier de Schie terecht. De bestuurder raakte bekneld. Hij werd zwaargewond naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht, waar hij kwam te overlijden.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. Volgens een verslaggever van RTV Rijnmond staat de kilometerteller van de auto op bijna 170 km/uur, maar dat zou mogelijk ook kunnen komen doordat de bestuurder zijn voet tijdens de val nog op het gaspedaal had.

De wagen kwam rond half 7 vanaf de A13 en reed in de richting van A20 naar Gouda.

Zoektocht onder water
Duikers van de brandweer onderzochten voor de zekerheid of er eventuele andere passagiers uit de auto in het water waren beland, maar dat bleek niet het geval. Wel kwam het motorblok van de auto boven water.

Gevolgen
Het ongeval heeft voor een gat in de vangrail gezorgd. Het stuk snelweg tussen knooppunt Terbregseplein en knooppunt Kethelplein is enige tijd afgesloten geweest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen