Mobiliteit4 dec '13 18:10

Te veel vertraging bij werkzaamheden? Boete voor aannemer

Auteur: Marjan van den Berg

Automobilisten mogen niet meer dan 10 minuten vertraging oplopen door de wegwerkzaamheden op de A1 en A6 tussen Diemen en Almere. Dat heeft gedeputeerde Jaap Lodders van Flevoland gezegd op BNR.

Zeven jaar lang zullen automobilisten op de A1 en A6 tussen Diemen en Almere overlast ondervinden van de wegverbreding die vandaag officieel van start is gegaan. Over een stuk weg van 23 kilometer komen er meerdere rijstroken bij. Minister Melanie Schultz van Haegen gaf vandaag het startsein.

Sancties
Volgens gedeputeerde Lodders is met de aannemer afgesproken dat automobilisten tussen Amsterdam en Almere niet meer dan 10 minuten vertraging mogen hebben. “Als dat wel het geval is, staan er sancties in het contract, waar de aannemer op aangesproken zal worden.”

Als automobilisten toch meer dan 10 minuten extra reistijd hebben gehad, kan de aannemer een boete krijgen van opdrachtgever Rijkswaterstaat.

Dan moet de extra vertraging wel zijn veroorzaakt door de werkzaamheden zelf, en niet door bijvoorbeeld slecht weer. Dat is volgens Lodders goed meetbaar omdat verkeerscentrales dat toch al bijhouden.

Bereikbaarheid
De wegverbreding is onderdeel van een groter project om de bereikbaarheid en leefbaarheid in de omgeving van Amsterdam beter te maken.

Het verkeer op de A1 en de A6 tot aan de Hollandse Brug krijgt straks beschikking over 2 keer 5 rijstroken. De A6 krijgt vanaf de Hollandse Brug tot Almere Havendreef 2 keer 2 rijstroken voor doorgaand verkeer en 2 keer 3 rijstroken voor lokaal verkeer. Almere Havendreef wordt de nieuwe aansluiting tussen Almere Stad-West en Almere Haven.

Gerelateerde artikelen