Mobiliteit23 jan '13 18:05

Ook donderdag aangepaste dienstregeling NS

Auteur: BNR Webredactie

Ook donderdag laat de NS minder treinen rijden vanwege het winterweer. “Aanpassingen blijven nodig vanwege aanhoudende strenge vorst en kwetsbaarheid van het spoorsysteem'', lieten NS en ProRail woensdag weten.

Bij een aangepaste dienstregeling rijdt NS op veel trajecten halfuurdiensten in plaats van kwartierdiensten. “Omdat er minder treinen rijden, kunnen deze drukker zijn dan normaal en moeten reizigers rekening houden met extra overstappen'', aldus het spoorbedrijf.

Sinds sneeuw en vorst vorige week hun intrede deden, reden er bijna dagelijks minder treinen.

Langere treinen
Reizigersvereniging Rover wil dat de NS zo snel mogelijk langere treinen inzet tijdens de dagen waarop er volgens een aangepaste dienstregeling wordt gereden. Rover zegt veel klachten te ontvangen over de treinen die niet zijn verlengd of zelfs korter zijn dan normaal. “Er komen klachten binnen van reizigers die wegens overvolle treinen achterblijven op het perron of in de trein onwel zijn geworden.''

Twaalf rijtuigen
Volgens Wim Fabries, directeur Vervoer bij NS-reizigers, rijdt de NS in de ochtend- en avondspits op sommige trajecten al met het maximale aantal rijtuigen.

“Perrons kunnen simpelweg niet meer rijtuigen aan qua lengte. Zo rijden wij op trajecten naar Den Haag en Rotterdam en trajecten vanuit het zuiden naar de Randstad met soms wel twaalf rijtuigen achter elkaar. Treinen kunnen dus soms simpelweg niet langer dan ze nu al zijn'', zei Fabries.

Gerelateerde artikelen