Mobiliteit6 nov '13 11:44

Chaos in spits door ongelukken op A15 en A10

Auteur: ANP Nieuws

Twee ongelukken hebben op de A15 bij Geldermalsen en de ring van Amsterdam bij Watergraafsmeer (A10) voor veel vertraging gezorgd. Het verkeer stond op beide plekken over ruim 10 kilometer vast. De totale filelengte in de ochtendspits liep mede door die twee verkeersongelukken op tot 235 kilometer.

De snelweg A15 bij Geldermalsen bleef in de richting van Nijmegen tot even na 11 uur dicht. In de richting van Rotterdam was de A15 ook enkele uren afgesloten.

De oorzaak van de wegafsluitingen was een zwaar ongeluk met een vrachtwagen, die tegen het einde van de nacht door de middenberm reed. Daarbij ging zoveel kapot, dat de herstelwerkzaamheden de hele ochtend duren. Van het voertuig is weinig meer over. Bij het ongeval was naast een vrachtwagen ook een auto betrokken. Een bestuurder moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis.

Op de ring van Amsterdam waren vijf auto's betrokken bij een botsing op de A10 bij Watergraafsmeer. Omdat een gastank van een van de auto's lekte, moest de brandweer er aan te pas komen. Door het ongeluk op de A10 liep de A1 van Amersfoort naar Amsterdam helemaal vast.

Gerelateerde artikelen