Mobiliteit29 apr '16 16:27

'Verplichte alcoholcontrole bij verkeersdoden'

Auteur: Thijs Baas

Ook van verkeersslachtoffers moet het bloed worden onderzocht op alcoholgebruik. Dat zegt VVD-Kamerlid Barbara Visser, in de BNR Nationale Autoshow. Ze hoopt via betere registratie de trend van het groeiend aantal verkeersdoden te kunnen keren.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het kabinet streeft naar maximaal vijfhonderd verkeersdoden in 2020. Maar vorig jaar is het aantal verkeersdoden juist toegenomen. De oorzaken van die stijging zijn niet duidelijk, zegt Visser. De ongevallenregistratie moet wat haar betreft snel worden verbeterd en nieuwe technologieën, zoals een ongevallen-app, kunnen helpen om de informatievoorziening te verbeteren. 


 

Nauwkeurig
De cijfers roepen vooral vragen op, zegt Visser. Het is daarom belangrijk om zo nauwkeurig mogelijk te registreren waar het vaak mis gaat. Maar ook de registratie in het ziekenhuis is nog voor verbetering vatbaar, meent Visser. "Als jij overlijdt in het verkeer wordt niet altijd bloed afgenomen om te controleren of je drank of drugs hebt gebruikt. Dat zijn ook stappen die je kunt zetten. Verplichten? Wat mij betreft wel, zodat je dat in ieder geval kunt uitsluiten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen