Mobiliteit7 apr '13 16:06

Vooral PvdA mikpunt A27-protest

Auteur: Thijs Baas

Zeker duizend mensen hebben zondagmiddag geprotesteerd tegen de voorgenomen verbreding van de A27 bij Amelisweerd. Vooral regeringspartij PvdA moest het ontgelden.

De organisatoren riepen de demonstranten op om PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom te bestoken met mailtjes. Zijn partij heeft zich altijd verzet tegen de verbreding. Het protest, waarbij een koffer met asfaltplannen 'de boom in ging', duurde al met al nog geen uur.

Toespraken waren er van onder anderen Kamerleden Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren en Paulus Jansen van de SP. De organisatie hoopt op zijn minst de verbreding van de A27 te kunnen uitstellen. De plannen worden maandag besproken in de Tweede Kamer.

Ecologische hoofdstructuur
Om de 'bak' waarin de A27 bij Amelisweerd ligt te verbreden, moet aan weerskanten over een lengte van 570 meter een strook van 15 meter natuur verdwijnen. Aan de kant van Amelisweerd valt deze strook onder de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), een systeem van aaneengesloten natuurgebieden.

Zaterdag bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu nog naar aanleiding van berichtgeving in Trouw dat de verbreding van de A27 bij het Utrechtse landgoed uiteindelijk extra natuur oplevert.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen