Mobiliteit20 jan '13 11:19Aangepast op 20 jan '13 13:54

Waarschuwing voor 'extreem weer' in Limburg

Auteur: Anne-Greet Haars

Het KNMI heeft zondag een waarschuwing - 'Code oranje' - uitgedaan voor extreem weer in Limburg en Noord-Brabant wegens ijzel.

Het kan plaatselijk 'verraderlijk' glad zijn. In het hele land kan het plaatselijk glad zijn door sneeuwresten en/of bevriezing van natte weggedeelten. In Limburg en Noord-Brabant kan de sneeuw tijdelijk overgaan in ijsregen of ijzel.

In de avond is er een grotere kans op stuifsneeuw in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Noord-Holland, aldus het KNMI.

NS
Uit voorzorg rijden de treinen van de Nederlandse Spoorwegen vandaag volgens een aangepaste dienstregeling. De afgelopen week werd gedurende drie dagen ook al met zo'n aangepaste dienstregeling gereden . Het gaat vooral om minder intercity's op een aantal trajecten.

Ketelbrug
Rijkswaterstaat heeft besloten de A6 tussen Emmeloord en Lelystad zondagmiddag in beide richtingen af te sluiten wegens werkzaamheden aan de Ketelbrug. Het was de bedoeling dat dat in de late avond en nacht zou gebeuren, maar in verband met de verwachte sneeuwval is het tijdstip vervroegd, aldus een woordvoerster.

Sneeuwjacht
Gisteren waarschuwde Weeronline.nl voor een sneeuwjacht die vanavond kan plaatsvinden. Die uitzonderlijke weeromstandigheid is erg hinderlijk voor automobilisten en kan sneeuwduinen opwerpen.

Gerelateerde artikelen