Mobiliteit23 okt '13 08:10

Hoe ik filevrij door de Botlek rij

Auteur: Thijs Baas

Van apps die helpen bij efficiënt reizen tot sporten tijdens de spits: vanaf vandaag gaat Rotterdam de files te lijf met zestien nieuwe diensten om de drukte te mijden.

Er moeten nog 4.300 mensen uit de file gehaald worden om Rotterdam van het fileprobleem af te helpen, zegt verslaggever Martijn de Rijk. Hij is heel erg vroeg opgestaan, om mee te doen.

Jos Mens van Vipre BV denkt daar met de Botlek Express een belangrijke bijdrage aan te kunnen leveren. "We bieden mensen aansluiting op het reguliere openbaar vervoer, precies het laatste stukje dat ontbreekt in de openbaar vervoer-voorziening. Het is een aanvulling op openbaar vervoer naar gebieden die op dit tijdstip onvoldoende worden ontsloten. Dat gaat om Europoort, Botlek en eigenlijk tot de Maasvlakte aan toe."

Samenwerking
Sinds een jaar rijdt het eerste busje in samenwerking met de bedrijven. Op korte termijn komt daar subsidie bij in het kader van aanbesteding van verkeersonderneming voor mobiliteitsdiensten. En dat is hard nodig, zegt Mens. "Met name om te starten en bedrijven en hun medewerkers een duwtje in de rug te geven. Ze kunnen eerst kijken hoe het is, om het daarna structureel te maken."

Dat vergt een constante service en dienstverlening, uiteindelijk alleen uitgevoerd door de bedrijven zelf en hun medewerkers. "De busjes zitten aardig vol. Als dat niet het geval zou zijn, zou de Botlek Express.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen