Mobiliteit28 jan '13 08:00

Plaatselijk glad in ochtendspits

Auteur: Anne-Greet Haars

Op veel wegen is het maandagochtend plaatselijk glad door opvriezing. Op de meeste snelwegen heeft Rijkswaterstaat voldoende gestrooid, maar vooral lokale wegen kunnen glad zijn

Het gaat vooral om klinkerwegen.

Fietspaden
De eerste ochtenduren kan het in een groot deel van het land ook zeer glad zijn op voet- en fietspaden en in woonwijken, waarschuwt Weerplaza. De situatie is volgens de weerdienst extra verraderlijk, doordat de luchttemperatuur vrijwel overal boven nul is. "We hebben al veel meldingen ontvangen van valpartijen op wit uitgeslagen wegen, fiets- en voetpaden die spiegelglad zijn door ijsvorming'', aldus een woordvoerder.

Spoedreparaties
Rijkswaterstaat verrichtte zondag op zes plaatsen spoedreparaties aan het wegdek. Schade ontstaan door vorst was er onder meer op de A58 in Zeeland, de A6 bij Lelystad en de A16 bij Rotterdam. In de loop van maandagochtend maakt de dienst bekend of en waar nieuwe spoedreparaties nodig zijn. "We hebben een beter beeld zodra het licht wordt en de ochtendspits voorbij is'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Door de dooi is de gladheid in de loop van maandagochtend verdwenen, zo is de verwachting.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen