Mobiliteit22 jun '16 10:55Aangepast op 22 jun '16 11:14

Auto-industrie onder vuur na dood Star Trek-acteur

Auteur: Jelle Maasbach

Een groep van advocaten en instanties hebben forse kritiek op de auto-industrie in de Verenigde Staten. Afgelopen zondag overleed Star Trek-acteur Anton Yelchin toen hij werd overreden door zijn eigen auto. Dat is reden voor de kritiek van advocaten.

Foto: ANP/EPA
Foto: ANP/EPA

Yelchin overleed toen zijn auto op zijn eigen oprit terugrolde en hij klem kwam te zitten tussen de auto en het hek. Zijn dood wordt nog onderzocht, maar het type auto is aanleiding voor de commotie: een Jeep Grand Cherokee uit 2015.

In april werd datzelfde model teruggeroepen door fabrikant Fiat Chrysler, vanwege mankementen. Volgens de groep advocaten en instanties zijn autofabrikanten in de Verenigde Staten te laks en te traag met de terugroepacties. Ze willen dat ze sneller handelen. Het vertrouwen in de automakers is aangetast, zegt Clarence Ditlow, directeur van Center for Auto Safety, tegen persbureau Reuters. 'Veel consumenten kunnen denken: als het Yelchin kan overkomen, kan het ons ook overkomen.'

Fiat Chrysler zegt dat de terugroepacties simpelweg niet sneller kunnen. In juli of augustus worden eventuele mankementen in bepaalde modellen gerepareerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen