Mobiliteit19 jul '16 09:48Aangepast op 19 jul '16 10:28

Van Boxtel langer bij NS

Auteur: BNR Webredactie

Roger van Boxtel blijft langer aan als president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen. Van Boxtel zal vertrekken als er een nieuwe Raad van bestuur is, zegt hij op BNR.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het is wel de bedoeling om de komende tijd naar een opvolger te gaan zoeken. Van Bostel verwacht begin volgend jaar het stokje over te dragen. Tot die tijd trekt hij de lijn door die hij dit jaar heeft ingezet.

In die periode wist hij al veel in gang te zetten. 'Na de forse problemen moest eerst alles weer rustig worden. Daarna ben ik gaan kijken naar de verbindingen tussen cruciale onderdelen. Bijvoorbeeld het rijdende gedeelte en het onderhoudsgedeelte. Nu komt dat hele logistieke proces in één hand. En daar zoek je dan weer goede nieuwe mensen bij.'

Volgens Van Boxtel is het ook van groot belang dat er niet langer dingen worden beloofd die niet waargemaakt kunnen worden. 'Onder publieke druk is dat te vaak gebeurd.'

Van Boxtel volgde vorig jaar Timo Huges op, die weg moest na gerommel met de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen