Mobiliteit9 aug '16 15:05

Zeeuwen kunnen als eerste contactloos betalen in de bus

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Contactloos betalen kan al een tijdje, maar de bus is een van de weinige plekken waar dat nog niet kan. Tot vandaag, want de bussen van Connexxion in Middelburg hebben de primeur.

Foto: BNR
Foto: BNR

Doel van het introduceren van contactloos betalen is dat op den duur al het contante geld uit de bussen verdwijnt. Op die manier zal ook het geweld in het openbaar vervoer afnemen, aangezien overvallers geen geld meer buit kunnen maken uit de bussen.

Foto: BNR
Foto: BNR

Contactloos betalen wel duurder dan OV-chipkaart
Toch is inchecken met de OV-chipkaart nog altijd voordeliger dan contactloos betalen. ‘Het tarief voor contactloos betalen is duurder’, vertelt Charles Tournoj van Connexxion. ‘Wij willen de OV-chipkaart namelijk nog steeds promoten. Het contactloos betalen is puur voor mensen die geen OV-chipkaart bij zich hebben, zodat ze toch op de bus een kaartje kunnen lopen.’

Contactloos betalen is 40 procent duurder dan een incheck via de OV-chipkaart. ‘Dat is best aanzienlijk’, geeft Tournoj toe. ‘Maar het is voor ons een must dat het contante geld uit de bus verdwijnt. Op deze manier is dat gelukkig te verwezenlijken’, aldus Tournoj. Connexxion wil contactloos betalen in 2018 in heel Nederland hebben ingevoerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen