Mobiliteit10 aug '16 22:11Aangepast op 12 dec '16 12:14

Diesel tanken voor een euro doe je hier

Auteur: BNR Webredactie

De adviesprijs voor een liter diesel is op dit moment 1,18 euro, maar drie tankstations in Nederland zijn onder die prijs gedoken. Daar betalen dieselrijders maar een euro per liter. Tot een prijsverhoging van afgelopen nacht waren er overigens nog twaalf tankstations waar dit extra lage tarief gold.

Foto ANP
Foto ANP

Dat blijkt uit onderzoek van kaartenmaker Esri en BNR. 'Het komt erop neer dat een aantal stations zijn marges weggeeft omdat op bijvoorbeeld shopverkoop wordt verdiend', zegt Paul van Selms, van UnitedConsumers. 'Maar 1 euro is natuurlijk wel een enorm lage prijs voor een liter diesel. We houden zelf de prijzen bij sinds 2000. IN 2003 hebben we ooit nog eens drie kwartjes betaald, dat waren mooie tijden. Sindsdien is de prijs, zij het in golven, steeds verder omhoog gegaan.'

Benzinerijders betalen daarentegen een stuk meer voor een liter. De adviesprijs is daar 1,55 euro voor een liter Euro 95. Maar ook hier zijn de prijsverschillen groot. Het goedkoopste tankstation rekent 1,34 euro voor een liter.

Hier tank je goedkoop diesel
In het Overijsselse Almelo, het Noord-Brabantse Hoogerheide en in Leidschendam kun je goedkoper diesel tanken. Zie voor de tankstations met de één-euro-dieselprijs de kaart hieronder:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen