Mobiliteit25 nov '16 10:25Aangepast op 25 nov '16 14:53

Einde aan omrijden Merwedebrug in zicht

Auteur: Wesley Schouwenaars

De voorbereidende werkzaamheden aan de Merwedebrug zijn afgerond. Rijkswaterstaat begint vandaag met het verstevigen van de door de haarscheurtjes verzwakte brug. Daarmee komt er binnenkort een eind aan het omrijden voor het vrachtverkeer.

Foto ANP
Foto ANP

'Wij gaan vanaf vandaag verstevigende platen aanbrengen op 48 zwakke plekken', vertelt Bianca Janssen van Rijkswaterstaat. 'Daar worden nu gaten geboord, er wordt een speciale verflaag aangebracht en dan gaan de platen ertegenaan.' Door het aanbrengen van de verstevigingen kan de brug de komende dertig jaar weer mee.

Brug wordt in zijn geheel gerenoveerd

Rijkswaterstaat gaat er nog steeds van uit dat de herstelwerkzaamheden tussen eind november en begin december zijn afgerond. 'Omdat wij nu echt gaan beginnen met het aanbrengen van de platen kunnen wij begin volgende week exacter gaan zeggen wanneer we klaar zijn.' Over vijf á zes jaar wordt de A27 verbreedt. Dan gaat Rijkswaterstaat de brug in zijn geheel renoveren, zodat hij nog langer mee kan.

Miljoenenclaim door transportbedrijven

Sinds de haarscheurtjes in de brug aan het licht kwam moet al het vrachtverkeer omrijden. Transportbedrijven zeggen inmiddels een miljoenenschade te hebben opgelopen. Eerder deze week ontving het ministerie van Infrastructuur en Milieu vijf claims voor een schadevergoeding van in totaal 1,8 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen